Budesonide dhe kostoja

Pasqyrë e budesonide

Budesonide është një ilaç i përgjithshëm me recetë. Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) e ka aprovuar atë për të trajtuar kushtet e mëposhtme:

 • Sëmundja aktive e butë deri e moderuar e Crohn në njerëz të caktuar
 • Ethet e sanëve dhe alergjitë
 • koliti ulcerativ aktiv deri i moderuar deri në të moderuar
 • , pluhur i thatë për thithjen orale
 • versionet e markës së markës: Entocort EC, Ortikos (për sëmundjen e Crohn), Pulmicort Flexhaler, Respules Pulmicort (për astmën), Rhinocort, Rhinocort Alergy (për ethet e sanëve dhe alergjitë), Uceris (për kolitin ulcerativ)

Si me të gjitha ilaçet , kostoja e budesonidit mund të ndryshojë. Faktorët që mund të ndikojnë në çmimin që do të paguani përfshijnë planin tuaj të trajtimit, mbulimin tuaj të sigurimit dhe farmacinë që përdorni.

Për të zbuluar se cila do të jetë varydex blej kostoja e budesonide për ju, bisedoni me mjekun tuaj, farmacisti, ose ofruesi i sigurimeve. Pezullimi i lëngshëm Budesonide për koston e thithjes? A është përdorur kjo me një inhalator ose nebulizator? Forma e pezullimit përdoret me një nebulizator, i cili është një pajisje që ndryshon lëngun në një mjegull që ju të thithni. Nëse keni sigurim, ajo mund të mbulojë një pjesë ose të gjithë koston e nebulizatorit. Ju mund të bisedoni me mjekun tuaj, farmacist ose ofruesin e sigurimeve në lidhje me këto.

Unë jam duke marrë kapsula Budesonide 3-mg. A do të ndryshojnë kostot e mia bazuar në dozën time?

ndoshta. Nëse përdorni një dozë më të lartë të budesonidit, të tilla si 9 miligram (MG), do t’ju duhet më shumë kapsula sesa do të bëni për një dozë më të ulët. Një numër më i lartë i kapsulave zakonisht kushton më shumë se një numër më i ulët. H3> Sa kushton lakesonide hunda e hundës?

Kjo varet. Llak i hundës Budesonide është në dispozicion mbi banak (OTC). Ju mund të krahasoni çmimet në farmacitë tuaja lokale dhe dyqanet ushqimore. Më shumë rreth kostos së llak hundës budesonide, bisedoni me farmacistin tuaj ose ofruesin e sigurimeve.

A është marrë budesonide me formoterol? Nëse po, cila është kostoja e këtij trajtimi? Për të trajtuar astmën dhe çrregullimin pulmonar obstruktiv kronik (COPD). Aerosfera e drogës me emër të markës Breztri Aerosphere (budesonide/glikopirrolate/fumarate formoterol) përdoret për të trajtuar COPD. Ekziston gjithashtu një version i përgjithshëm i Symbicort i quajtur Budesonide/Formoterol për trajtimin e astmës dhe COPD.

Për të zbuluar se cila do të jetë kostoja e budesonide me formoterol për ju, bisedoni me mjekun tuaj, farmacist ose ofruesin e sigurimeve.

Cila është kostoja e budesonidit pa sigurim?

Kostoja e budesonide do të varet nga ajo formë që merrni, si dhe dozimi juaj. Ilaçet shpesh kushtojnë më shumë pa sigurim sesa me sigurimin.

Budesonide është një ilaç gjenerik që është në dispozicion në format e markës së quajtur Entocortec, Ortikos, Pulmicort Flexhaler, Pulmicort Respules, Rhinocort, Rhinocort Alergjia dhe Uceris. Një ilaç gjenerik është një kopje e saktë e ilaçit aktiv në një ilaç me emër markë. Generic konsiderohet të jetë po aq i sigurt dhe efektiv sa ilaçi origjinal. Dhe gjenerikët kanë tendencë të kushtojnë më pak se ilaçet me emër të markës. . Ata mund të kenë një preferencë për një version ose tjetrin. Ju gjithashtu do të duhet të kontrolloni me ofruesin tuaj të sigurimit, pasi mund të mbulojë vetëm njërën ose tjetrën. , ju mund të jeni në gjendje të ulni kostot tuaja në mënyrat e mëposhtme:

Marrja e një furnizimi 3-mujor

Ju mund të jeni në gjendje të merrni një furnizim 90-ditor të budesonide. Nëse miratohet nga kompania juaj e sigurimeve, marrja e një furnizimi 90-ditor të drogës mund të zvogëlojë numrin tuaj të udhëtimeve në farmaci dhe të ndihmojë në uljen e kostos. Nëse jeni të interesuar për këtë opsion, kontrolloni me mjekun tuaj ose ofruesin e sigurimit. Përdorimi i këtij lloji të shërbimit mund të ndihmojë në uljen e kostos së drogës dhe t’ju lejojë të merrni ilaçet tuaja pa u larguar nga shtëpia. Disa plane të Medicare mund të ndihmojnë në mbulimin e kostos së ilaçeve për porosinë me postë. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të merrni një furnizim 90-ditor të drogës përmes porosisë me postë.

Nëse nuk keni sigurim shëndetësor, bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj. Ata mund të jenë në gjendje të sugjerojnë opsione të farmacisë në internet që mund të funksionojnë për ju. burimet dhe informacionet. Dy organizata të tilla janë:

 • Mjeti i Ndihmës së Mjekësisë
 • Lidhje me kartat e kursimeve dhe shërbimet e tjera. Bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj, i cili mund të sigurojë udhëzime të personalizuara për çështjet e kostos që lidhen me ju dhe budesonide. Por nëse keni sigurim shëndetësor, do të duhet të bisedoni me ofruesin tuaj të sigurimeve për të mësuar koston aktuale që do të paguani për budesonide. UL>

 • Mbulimi i ilaçeve Medicare. Për të mësuar rreth mbulimit të Medicare për ilaçet, shihni këto artikuj në lidhje me planet e ilaçeve me recetë Medicare, kuponat e drogës dhe Medicare, dhe Listën e Barnave Medicare.
 • Kurseni para. Eksploroni këtë artikull për këshilla se si të kurseni para në recetat.
 • Më shumë detaje. Për detaje në lidhje me aspektet e tjera të tabletave gojorë me lëshim të gjerë të budesonide, referojuni këtij artikulli.
 • Informacione për gjendjen tuaj. Për më shumë informacion në lidhje me astmën ose alergjitë, shihni Qendrën e Alergjive Ourasthma dhe Alergjive. Këto lista të artikujve për astmën dhe alergjitë mund të jenë gjithashtu të dobishme. Për detaje rreth sëmundjes së Crohn, shihni këto artikuj të lidhur. Dhe për detaje rreth kolitit ulcerativ, shihni këto artikuj të lidhur. Sidoqoftë, ky artikull nuk duhet të përdoret si zëvendësues i njohurive dhe ekspertizës së një profesionisti të licencuar të kujdesit shëndetësor. Gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist tjetër të kujdesit shëndetësor përpara se të merrni ndonjë ilaç. Informacioni i drogës që përmbahet këtu është subjekt i ndryshimit dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, udhëzimet, masat paraprake, paralajmërimet, ndërveprimet e drogës, reaksionet alergjike ose efektet anësore. Mungesa e paralajmërimeve ose informacionit tjetër për një ilaç të caktuar nuk tregon që kombinimi i ilaçit ose i drogës është i sigurt, efektiv ose i përshtatshëm për të gjithë pacientët ose të gjitha përdorimet specifike.
 • Crohn’s/Ibd
 • Farmaci/Farmacist